Par savjeta kako odabrati buket za vjenčanje

Par savjeta kako odabrati buket za vjenčanje

Vjenčani buket je jedan od najvažnijih detalja za styling kojem svaka mlada posvećuje veliku pozornost. Danas je buket cvijeća neizbježan dio izgleda svake mladenke, detalj od velike važnosti, ali s dekorativnom svrhom. Pitate se kako odabrati pravi i na koje smjernice pripaziti? Pročitajte par savjeta:

Potvrdite mjesto održavanja vjenčanja i haljinu

Vrsta vjenčanja koje ćete imati i haljina koju ćete nositi bitni su za odabir pravog buketa. Ako se odlučite na veliki aranžman s divljim cvijećem onda vaša haljina ne može imati previše ukrasa i detalja. Odaberite jednostavnu siluetu tako da se nije u sukobu s vašim cvijećem. Ako vaša haljina ima puno ukrasa, odaberite jednostavniji buket koji to neće sakriti.

Izaberite pravu boju

Ukoliko želite potpuno bijeli buket, za savršen spoj odaberite buket s bijelim cvijećem u što sličnijim nijansama kao i vaša haljina.

Veličina je bitna

Ako ste niska i sitna nevjesta, odlučite se za mali, okrugli buket, tako da vas ne prekrije. Isto tako, ako ste visoka nevjesta, razmislite o kaskadnom aranžmanu koji nadopunjuje vašu visinu. Ako ste krupnije građe, puni i bujni aranžman bio bi idealan.

Odredite proračun i poštujte ga

Vjenčani buketi mogu biti veoma skupi. Stoga, prilikom planiranja proračuna za vjenčanje uradite istraživanje tržišta kako bi došli do realnog iznosa. Također, pitajte svog cvjećara/cvjećaricu za savjet.

Upoznajte svoj cvijeće

Ukoliko posvećujete pažnju simbolima, možda ćete htjeti uzeti u obzir značenja određenog cvijeća. Na primjer, maslačak predstavlja vjernost i sreću, dok blijedo ružičasta ruža označava milost i radost. Gardenija znači radost, a hortenzija, ustrajnost. Također, imajte na umu da neven, oleander i žuti zumbul nose negativna značenja.

Sezonsko cvijeće

Vrijednos za novac – birajte sezonsko cvijeće. Provjerite koje cvijeće cvjeta u određenoj sezoni:

- Proljeće: zumbuli, tulipani, poljsko cvijeće

- Ljeto: božuri, ljiljani, bijeli karanfili, suncokreti

- Jesen: hortenzije, orhideje, dalije

- Zima: ruže, amarilis, božićna zvijezda, allium

Ništa nije pogrešno niti ispravno

Volite velike svijetle aranžmane? Slobodno se odvažite! Želite nekonvencionalni vjenčani buket? Ne brinite. Svaki buket treba odražavati vaš osobni stil, ali svakako budite otvoreni za prijedloge vašeg cvjećara/cvječarice!

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest