Pozivnice za vjenčanje – Kako sročiti tekst...

Pozivnice za vjenčanje – Kako sročiti tekst...

Pozivnica za vjenčanje je prvi dojam koji će vaši gosti imati o vašem vjenčanju i stilu ceremonije. Dizajn potpuno ovisi o vama, ali kada je riječ o formulaciji, pozivnica za vjenčanje mora biti informativna i sadržavati sve važne detalje.

Svakako navedite sve potrebne informacije - tko će se vjenčati, tko je domaćin i gdje i kada će se svečanost odvijati na jasan i rječit način. Sa svim različitim informacijama koje želite iskomunicirati, postoji opasnost da „pretrpate“ svoju pozivnicu i time narušite delikatan dizajn koji ste odabrali. Da bi vam bilo lakše, predlažemo vam 6 točaka koje jednostavno ne možete propustiti na pozivnici za vjenčanje:

Imena mladenke i mladoženje

Mladenka i mladoženja su glavne zvijezde ceremonije, pa se pobrinite da su vaša imena istaknuta. Možete ići uz formalno adresiranje pomoću punog imena i prezimena , međutim, neki vole jednostavno spomenuti samo svoja imena. To je vaš izbor!
 

Poziv

Treće, umetnite frazu koja poziva goste na vjenčanje. Ako se ceremonija i prijem održavaju na istom mjestu, dovoljan je samo jedan poziv, odnosno jedna rečenica u kojoj pozivate svoje goste. Međutim, ako se prijem održava negdje drugdje, razdvojite poziv na ceremoniju i poziv na prijem ili zabavu. Kada pozivate goste na ceremoniju vjenčanja možete koristiti "Sa zadovoljstvom vas pozivamo ..." dok, za prijem ili zabavu, tekst može biti malo neobvezniji poput: "Pridružite nam se na zabavi/slavlju ..."

Datum i vrijeme

To je možda najvažnije što trebate istaknuti na svojoj pozivnici. Uobičajena praksa je da se prvo navede dan, a zatim datum i vrijeme. Naravno, ovisno o dizajnu Vaše pozivnice to može biti datum ispisan brojevima (4.6.2019.) ili kombinacijom slova i brojeva (4. lipnja 2019.). Datum naglasite većim, nakrivljenim ili podebljanim fontom. 

Mjesto

Sljedeća važna točka koju treba spomenuti je mjesto održavanja vjenčanja. Možete navesti naziv crkve, hotela, svadbenog salona ili odmarališta u kojem je zakazano vjenčanje, ali nije potrebno uključivati ​​adresu lokacije. 

Poziv na potvrdu dolaska

Većina budućih bračnih parova preferira uvrstiti poziv na potvrdu dolaska kak bi mogli planirati vjenčanje i svečanu večeru u skladu s tim. Na dnu pozivnice možete navesti brojeve telefona na koje će Vaši gosti potvrditi dolazak kao i rok do kojeg to trebaju učiniti – „Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 20.5.2019. na broj telefona +387 63 000 000“. 

Adresiranje pozivnice

Iznimno je važno adresirati pozivnicu da biste joj dodali personalizirani dodir. Kao opće pravilo, imena onih kojima dostavljate pozivnicu se pišu na omotnicu Vaše pozivnice. To je klasičan način, a u zadnje vrijeme biraju se pozivnice koje Vam omogućuju da ju na kreativniji način personalizirate, kao što je dodatni komadić papira zakačen na Vašu pozivnicu, pozivnica u obliku razglednice ili neki drugi prostor na pozivnici namijenjen za adresiranje.  
 
Dakle, ovo su neki od uobičajenih elemenata koje treba uključiti u pozivnicu za vjenčanje. Baš kao i vjenčanica, pozivnica za vjenčanje je važan aspekt vašeg vjenčanja, zato se pobrinite da Vas čini sretnima i izražava vašu osobnost!

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest