Prvih 5 koraka u planiranju vjenčanja

Prvih 5 koraka u planiranju vjenčanja

POPIS GOSTIJU

Znati veličinu vašeg popisa gostiju za vjenčanje je prvi korak koji trebate učiniti kako bi znali koje lokacije mogu ugostiti vaše vjenčanje kao i na koji način ćete raspolagati svojim proračunom (do toga ćemo uskoro doći).

Započnite s izradom nacrta te pažljivo birajte s kime želite proslaviti ovaj trenutak. Imajte na umu da je ovo vaše vjenčanje. Možete stvoriti različite kategorije u popisu gostiju, kao što su obitelj, zajednički prijatelji, prijatelji i obitelj koje nikako ne smijete zaboraviti pozvati, itd. Odlučite koje goste želite pozvati na cjelodnevni događaj a koje samo na večernju zabavu i započnite s popunjavanjem popisa.

Imajte na umu da 8-10% pozvanih gostiju neće moći prihvatiti poziv na vaše vjenčanje zbog ranije preuzetih obveza, te razmislite o tome da na vašim pozivnicama navedete i napomenu za potvrdu dolaska na navedeni broj telefona.

PRORAČUN

Najvažniji zadatak je donijeti odluku o visini proračuna i pridržavati se visine određenih iznosa. Odredite gornju granicu visine troškova, tako da možete kreirati svoje vjenčanje unutar raspoloživog proračuna. Mali savjet: odvojite 10% iznosa za nepredviđene troškove.

Kao malu pomoć pri planiranju proračuna poklanjamo vam HULAHOOP PLAKAT za planiranje vjenčanja u PDF formatu. Odnesite ga na print u najbliži print shop, izaberite fini papir, isprintajte, zalijepite na zid u svom domu i planirajte svoje troškove!

VRIJEME

Odlučite kada se želite vjenčati. Sezona vjenčanja počinje u travnju, a završava u rujnu, što znači da se većina vjenčanja odvija tijekom ovih mjeseci. To znači da su dobri dobavljači vrlo brzo zauzeti, ponekad i godinama unaprijed, posebno glazbenici, fotografi, snimatelji kao i naravno ugostitelji tj. lokacije za vašu zabavu. Odlučite kada je najbolje vrijeme za vas oboje, imate li neke velike radne obveze oko određenog doba godine koje ćete možda trebati uzeti u obzir?

Još jedan element za razmatranje je koliko vremena možete oboje odvojiti za planiranje vjenčanja? Imate li slobodnih sati na raspolaganju? Počnite planirati na vrijeme kako ne biste došli u stisku s vremenom i nepotrebno pokvarili doživljaj dana koji ćete pamtiti cijeli život.  

LOKACIJA

Od ovog trenutka postaje još zabavnije...

Možda već znate mjesto vjenčanja iz snova, pa ste spremni poslati nekoliko upita kako biste potvrdili dostupnost. Neki prostori mogu biti rezervirani do 3 godine unaprijed, tako da ukoliko želite dobiti svoje mjesto vjenčanja iz snova možda ćete morati biti fleksibilniji s vremenom i datumom vašeg vjenčanja. Možete li čekati 2 godine na datum svog vjenčanja ili želite da se desi ranije? Odredite što je važnije.

Stručnjaci za planiranje vjenčanja jako dobro poznaju tržište i mogu vam uštediti značajnu količinu vremena, te osloboditi vas mučnih situacija u potrazi za savršenim mjestom vjenčanja. Možda bi bilo vrijedno razmotriti i takvu opciju – angažman profesionalca. 

POZIVNICE

Vaša pozivnica za vjenčanje je prvo po čemu gosti mogu naslutiti kako će izgledati vaše vjenčanje. Stil, tema i cjelokupni dojam stvorit će sliku za vaše goste, te će moći pretpostaviti što mogu očekivati ​​na vaš veliki dan. Stoga, unesite dio sebe u dizajn ovih pozivnica...kontaktirajte hulahoop ili bilo koji drugi brend koji se bavi dizajnom i izradom pozivnica za vjenčanje i dopustite im da za vas kreiraju pozivnice koje će odgovarati vašem stilu i željama.

Drugi put pišemo detaljnije o planiranju, dizajnu i izradi pozivnica, a do tada idemo korak po korak :) 

Facebook Twitter Google+ Pinterest